Üdvözlünk a versenyben! A publikálás, elsőre bonyolultnak tűnhet, de valójában számos lehetőséged van kisebb és nagyobb médiumokkal kapcsolatba lépned.

Amennyiben van rá lehetőséged, érdemes előre egyeztetni újságokkal, blogokkal stb. A cikked témájától függően kell megválasztanod a felületet, amin publikálni fogsz. A platform kiválasztásakor, fontos, hogy számba vedd kik az olvasóid, illetve hogy kit szeretnél elérni a cikkeddel.

Van pár tippünk, hogy hogyan is kezdj neki a publikációnak.

 

Blog:

A cikked megjelenhet kissebb és nagyobb olvasottságú blogokon is. Ez lehet akár a saját blogod, vagy egy témához kapcsolódó blog is. Természetesen amennyiben nem saját felületlen publikálsz kapcsolatba kell lépned a blog szerkesztőjével.

Az Inda Blog.hu-on egyszerűen tudsz publikálni és a cikked akár kikerülhet az Index “i2 felületre a címlapon a hírek alatt és a külön erre a célra létrehozott index.hu/i2 oldalra.Ezen a linken tudsz regisztrálni: https://indapass.hu/regisztracio/bloghu/…

További infó az Indexre való kikerülésről:

https://szevasztok.blog.hu/…/mi_kell_ahhoz_hogy_az_index2_s…

 

Külsős publicisztika országos lapokban:

A legtöbb országos lapba be lehet küldeni cikkeket, ezt érdemes a véleményrovat szerkesztőjének email-címére küldeni. Lent összegyűjtöttünk pár elérhetőséget, amin keresztül meg tudod osztani a cikked.

 

Helyi lapok:

Ne csak országos lapokban gondolkodj, a helyi lapok is értékes csatornák, ami keresztül sok mindenkit el tudsz érni, ráadásul ezekbe a lapokba kevésbé jelennek meg cikkek a témában, tehát új olvasó közönséghez is eljuthatsz. Nem kell mást tenned, mint felvenned a kapcsolatot a lap egyik szerkesztőjével. A szerkesztők elérhetőségei szinte minden lap honlapján megtalálhatóak.

 

Szerkesztőségek címei és a vélemény rovat felelősei:

Greenfo

Sarkadi Péter

sarkadi.peter@upcmail.hu  

 

HVG

Írj nekünk és mi segítünk eljutattni a cikkedet!

 

Magyar Idők

Berszán György

kapcsolat@magyaridok.hu, online@magyaridok.hu

 

Népszava

Kósa Judit

nkosa.judit@nepszava.hu

 

A helyi lapokba pedig olvasói leveleket lehet leginkább küldeni, ezekre is van külön cím, pl. kapcsolatok@delmagyar.hu

Sok sikert a publikáláshoz!

A publikáció tippeket köszönjük Tarnay Kristófnak!

Arthur Wyns

About Arthur Wyns